The Last Speech of prof. Edvardas Gudavičius to a Community of Historians - Gudavičius, Edvardas (Lietuvos istorijos studijos, 2020)
2019 m. spalio 21 d. Vilniaus universiteto Istorijos fakultete buvo minimas prof. Edvardo Gudavičiaus 90-mečio jubiliejus. Jame dalyvavo pats profesorius ir gausiai susirinkusiems svečiams pasakė trumpą kalbą. Ją transkribavo ir parengė Ieva Šimanauskaitė.