On Studying the Ground of Scientific Work - Radvilavičius, V. (Problemos, 1972)
1971 m. Vilniaus universitete Filosofijos katedros vyr. dėstytojas Juozas Vytautas Vinciūnas apgynė filosofijos mokslų kandidato disertaciją „Kūrybinis pažinimo proceso pobūdis ir jo visuomeninės-istorinės prielaidos“. Oficialieji oponentai: filosofijos mokslų daktaras prof. I. Zaksas ir filosofijos mokslų kandidatas G. Nežnovas. Disertacijoje analizuojami įvairūs atspindėjimo termino prasmės traktavimai marksistinėje literatūroje, nagrinėjamos sąmonės aktyvumo konkrečios apraiškos pažinimo procese – teorinis mąstymas ir kūrybinė vaizduotė, išryškinama jutiminio suvokimo specifika.