Teisės į gerą administravimą (atsakingo valdymo principo) sampratos doktrininiai aspektai bei įgyvendinimo pavyzdžiai aplinkos apsaugos teisėje - Paužaitė-Kulvinskienė, Jurgita (Teisė, 2009)
Straipsnyje analizuojama viena iš „jauniausių“ Lietuvos konstitucinėje ir administracinėje teisėje vartojamų kategorijų – teisė į gerą valdymą (administravimą), keliamas klausimas, ar šios teisės turinį sudarantys elementai gali būti suprantami kaip atsakingo valdymo principo atitikmuo. Europos Sąjungos teisinėjė erdvėjė, konkrečiai Pagrindinių teisių chartijos 41 straipsnyje, įtvirtinta teisė į gerą valdymą (administravimą). Lietuvos konstitucinės ir administracinės teisės doktrinoje, darant įtaką Konstitucinio Teismo jurisprudencijai, vartojamas atsakingo valdymo principas; straipsnyje pateikiamas teisės į gerą valdymą (administravimą) kilmė, jos sampratos doktrininis pagrindimas, analizuojant svarbiausius Lietuvos administracinės teisės šaltinius, Lietuvos Respublikos Konstitucinio Teismo bei administracinių teismų jurisprudenciją. Teisės į gerą valdymą (admnistravimą) turinį sudarančių administracinių procedūrinių teisių (teisės būti išklausytam, teisės į pagrįstą sprendimą per tinkamą laiką ir kt.) turinys analizuojamas pateikiant pastarųjų metų administracinių teismų nagrinėtas bylas aplinkos apsaugos srityje, kuriose teismai vertino teisės į gerą valdymą (administravimą) reikalavimų laikymąsi ir sprendė, ar jų laikomasi. Im Artikel ist eine der “jungsten” Kategorien des litauischen Verfassungs- und Verwaltungsrechts – das Recht auf gute Verwaltung, als der Prinzip des verantwortlichsvollen Verwalten, zu analysieren. Im Bereich des Europäischen Rechts, im Artikel 41 des Grundrechtscharta, ist das Recht auf gute Verwaltung festgelegt, das als das Prinzip des verantwwortlichsvollen Verwalten in der Rechtsprechung des litauischen Verfassungsgerichts auszulegen ist. Die das Recht auf gute Verwaltung bestimmende Verfahrensrechte (das Rechts auf Akteneinsicht, das Recht auf ein faires Verwaltungsverfahren und etc.) wurden aufgrunde der Rechtssprechung der letzten Jahren der litauischen Verwaltunsggerichten im Bereich des Umweltrechts analysiert.